.

Ridskola ht-19 start V.34

En personlig ridskola med islandshästar

Höstterminens ridskola startar vecka 34 och pågår till V.46. En termin hos oss består av 12 ridtillfällen med uppehåll V.44. Vi har grupper från knatte till ridvana vuxna. Undervisningen sker i grupper om 5 elever med individuell inriktning. Hos oss får du lära dig allt från grunden. För barn erbjuder vi både hästskötarkurser och kombinerade fortsättningskurser som har ett litet annat upplägg än ridkurserna. Läs mer om våra olika kurser längre ner på sidan.

Hästarna är välutbildade, mycket stabila och pålitliga. Lektionerna sker i paddocken. Vi rider också ut vid ett/flera tillfällen under terminen. Läs gärna mer om hästarna under om oss.

Nya elever är varmt välkomna att kontakta mig för mer information!

Registrera dig som ny kund

Klicka här

Logga in som befintlig kund

Klicka här

Hanna och Grim på Rommes nationella tävlingar
Hanna och Grim på Rommes nationella tävlingar
Sofia och Soldögg på Vintermästerskapen
Sofia och Soldögg på Vintermästerskapen

Våra olika kurser

Hästskötarkurs 60 min

Vänder sig till barn från 6 år och uppåt som vill lära sig att rida. lär oss förutom att borsta, sadla och tränsa också hur man umgås med hästen i stallet, säkerhet, vad hästen äter, hur den fungerar samt vilken utrustning vi och hästen behöver. Vi rider sista gången. Kursen är en förberedande kurs för nästa steg som är en kombinerad kurs. 

Vi ger barnen både kunskap och något att se fram emot varje vecka. Våra ledare är kända för att vara mycket omtyckta pedagoger. 

Kombinerad kurs 90 min

Vår kombinerade kurs är en fortsättningskurs för alla barn som gått hästskötarkurs eller motsvarande. Kursen pågår i 90 min och till skillnad från hästskötarkursen rider vi sista stunden varje gång. Vi startar alltid med att borsta, sadla och tränsa och avslutar med ridning. Denna kurs är möjlig för barnen att fortsätta på tills de kan förbereda hästen utan hjälp av ledare. När barnen kan det, rekommenderar vi att dom byter till en vanlig ridkurs där nivån på själva ridundervisningen blir högre.

Ridkurs

Våra ridkurser pågår i 50 min och förutsätter att man är i stallet en stund innan utsatt lektionstid för att göra iordning sin häst inför ridning. Våra instruktörer finns naturligtvis tillgängliga vid behov av hjälp inför din lektion. Vi har grupper för både barn, ungdomar och vuxna. Olika nivåer för nybörjare, medel och vana. I lektionstiden ingår lite tid till teori. 

Schema ht-19 start V.34

Måndagar (Sofia)

 • 18.00-18.45 Drop in lektioner för Sofia (info här)

Tisdagar (Fredrika)

 • 17.00  Barn nyb/ lite vana (Fredrika) 1 plats
 • 18.00  Barn vana (Fredrika) FULL
 • 19.00 Ungdom vana (Fredrika) FULL

Onsdagar (Johanna Svahn)

 • Onsdagar 18 Ungdomar vana FULL
 • Onsdagar 19 Vuxna nya/ lite vana FULL
 • Onsdagar 20 Vuxna vana FULL

Torsdagar

 • 17.00-18.00 Hästskötarkurs startar V.37 (Sofia) anmäl i hippocrates eller maila oss
 • 16.30 Barn nya/medel (Fredrika)
 • 17.30 Barn medel (Fredrika) 1 plats
 • 18.30 Ungdom vana (Fredrika) FULL
 • 19.30 Vuxna vana (SOFIA) FULL

Prislista

Gäller 2019

Hästskötarkurs 6ggr

60 min - start ej klart ännu

1680 kr

Kombinerad kurs 10 ggr

90 min - start V.6

3360 kr

Ridkurs 12ggr vardagar

50 min - start V.6

3360 kr