Sally - Fagers Titanium Icelandic Shank bit

PRODUKT INFO

En kombination som många har väntat på,

Sally's mundel med islands stänger.

En grym kombination som hästarna älskar och ger ryttaren en fantastiskt ridkänsla.

Sally har en svag böj, men istället för att säga tungfrihet, skulle vi mer vilja beskriva det som en anatomisk form som följer genom hästens mun. Med detta menar vi helt enkelt att tungan är alltid högre placerad än lanerna.

Därmed gör denna böj att bettet ger likvärdigt tryck på tunga och laner. Alltså varken mer eller mindre på det ena eller andra. Däremot, ett bett med högre port skapar mer lan-tryck och mindre tungtryck.

-Men inte med Sally.

Sally har en mycket kort mittdel. Denna mittdel är designad att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna.

Vi påstår därmed att våra korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.

Sally är tillverkad i titan, med en blå färg som aldrig rostar eller ger smak. Det är bara en av flera fantastiska egenskaper med titan - den har inte den bitska metall smaken.

Smaken har vi i istället satt i koppar rullen. Koppar ger en mer elektrisk smak än sweet iron. När hästen rullar tungan mot rullen ökar salivproduktionen och suget mot bettet blir bättre. Detta ger ryttaren en mer stabil kontakt mot bettet. Koppar rullen är därmed en fördel för hästar som släpper bettet och kan lätt hamna bakom hand.

Sally är även ett bra bett att prova till hästar som har en tendens att lägga sig på bettet och gå emot hand. Då hästen blir tung och trycket mot bettet ökar kraftigt, skapar koppar rullen punkt-tryck mot tungan och slutar snurra. Detta är något hästen kommer vilja undvika. Koppar rullen hjälper därmed till att förenkla en stabilare tygelkontakt. Punkt-trycket släpper så fort kontakten återgår till att bli stabil och jämn.

0,00 kr