Fagers Lockside French Link Wings Bit - EMMA

Tillfälligt slut

Emma!

Tredelat sötmalms bett med sidolåsning.

Den inbyggda sidolåsningen skyddar munnen från förhastade/felaktigt tygeltag.

Man en trevlig stabilitet genom hela bettet som hästarna uppskattar.

Emma är även ett bra alternativ till hästar som normalt enbart trivs/fungerar på raka bett. Men du får ett bättre gensvar för dina hjälper där raka bett ofta kan få hästen att kännas mer stum för hjälperna.

Emmas mittdel är designad att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna. Vi påstår därmed att våra korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.

Med de lösa ringarna får du snabbare respons till handen och hästen kan placera bettet mer hur de vill ha det i munnen. Med D-ringarna får man en stabilare känsla och mer stöd åt hela bettet.

OBS! En häst med mycket "kindkött" ska man inte välja en allt för liten storlek på de lösa ringarna med vingar då de kan följa med i tygeltaget och ge skav.

Vingarna har vår inbyggda Turn Over Lock.

TOL™ skyddar kindtänderna från onödigt tryck då ringen låser sig vid 90 grader och kan ej slå över.

Emma har även ett bränt täcke av sötmalm (sweet iron). Detta är ett material som ger en svag syrlig smak som hästar svarar bra på genom att få ett ökat sug och bättre stöd. Som många redan vet så ska sötmalm rosta. Det är då det ger som mest smak.

Dock ska man vara försiktig att låta det hänga allt för länge utan kärlek, då kan det bildas en skrovlig yta av rost och detta bör tas bort innan användning igen.

Det kan man göra med te.x coca cola som innehåller en låg halt av fosfor (starkare medel än detta bör ej användas!) som hjälper till att lösa upp rosten från sötmalmen. Även själva sötmalmen ryker dock samtidigt, så detta knepet borde enbart används i nödfall.

Bett i sötmalm bör torkas torra efter användning, i en allt för fuktig miljö kommer de att rosta betydligt snabbare. Fager's sötmalm är bränd, vilket är en teknik som gör att sötmalmen kan läggas på tjockare och även rostar mer långsamt.

Fager's sötmalms bett är insmorda med paraffin olja som är ofarlig för hästen. Detta för att avstanna rostnings processen innan det hunnit komma i bruk. Denna olja kan dock få betten att se lite brunaktiga ut i metallen men försvinner med första tvätten.

FAGER loggan ska alltid vara på din hästs högra sida, med texten framåt.

Välj en variant:

1 019,00 kr