Alexander - Fagers French link Wings

PRODUKTINFORMATION

Alexander den store.

Tredelat sötmalms bett med koppar mittdel.

Koppar och sötmalm är en kombination som går hem hos den mest kräsne häst.

Alexander har en mittplatta i koppar som är vinklad 45 grader och designad att följa tungans kontur. Denna vinkel hjälper till att hålla en stabil position mot tygeln. Då plattan vinklas med och vrider sig om hästen går emot hand/blir hög eller låg i formen. Desto mer tyngd du får i handen, desto mer tryck skapas mot tungan. Detta hjälper dig att återgå till en stabil och ärlig kontakt.

Med de lösa ringarna får du snabbare respons till handen och hästen kan placera bettet mer hur de vill ha det i munnen. Med D-ringarna får man en stabilare känsla och mer stöd åt hela bettet.

OBS! En häst med mycket "kindkött" ska man inte välja en allt för liten storlek på de lösa ringarna med vingar då de kan följa med i tygeltaget och ge skav.

Vingarna har Fager's inbyggda Turn Over Lock. TOL™ skyddar kindtänderna från onödigt tryck då ringen låser sig vid 90 grader och kan ej slå över.

Alexander har även ett bränt täcke av sötmalm (sweet iron). Detta är ett material som ger en svag syrlig smak som hästar svarar bra på genom att få ett ökat sug och bättre stöd. Som många redan vet så ska sötmalm rosta. Det är då det ger som mest smak.

Dock ska man vara försiktig att låta det hänga allt för länge utan kärlek, då kan det bildas en skrovlig yta av rost och detta bör tas bort innan användning igen.

Det kan man göra med te.x coca cola som innehåller en låg halt av fosfor (starkare medel än detta bör ej användas!) som hjälper till att lösa upp rosten från sötmalmen. Även själva sötmalmen ryker dock samtidigt, så detta knepet borde enbart används i nödfall.

Bett i sötmalm bör torkas torra efter användning, i en allt för fuktig miljö kommer de att rosta betydligt snabbare. Fager's sötmalm är bränd, vilket är en teknik som gör att sötmalmen kan läggas på tjockare och även rostar mer långsamt.

Fager's sötmalms bett är insmorda med paraffin olja som är ofarlig för hästen. Detta för att avstanna rostnings processen innan det hunnit komma i bruk. Denna olja kan dock få betten att se lite brunaktiga ut i metallen men försvinner med första tvätten.

0,00 kr