.

Om oss & våra hästar

Mackmyra Bruk med Brukspark, golf, hästar & whiskydestilleri

Vår anläggning ligger 12 km väster om Gävle strax intill Valbo Köpcentrum. Mackmyra är ett gammalt järnbruk med anor från 1500-talet med smedja,bruksgata, herrgårdskomplex och engelsk park. Bruksmiljön har restaurerats sedan sjuttiotalet och har sex byggnadsminnen. Idag bedrivs ett flertal verksamheter i och kring bruksmiljön. Kontakta oss gärna vid frågor och tips på andra aktiviteter här på Mackmyra.

Hos oss träffar du

Sofia

Jag har arbetat heltid med hästar sedan 2006 i mitt egna företag. 

Under åren som hästföretagare har jag både tränat hästar, engagerat mig i förberedelser inför avelsvisningar och sporttävlingar, tränat elever, förmedlat hästar, arrangerat turer och ridläger.  Idag arbetar jag främst med utveckling av ridskoleverksamheten och agerar spindeln i nätet för all övrig verksamhet. 

Sedan 2015 utbildar jag också barninstruktörer inom ridskoleverksamhet. Jag bor och lever tillsammans med min man Christian och våra barn intill stallområdet på Mackmyra. 

Christian

Sofias man och barnens pappa, rider och tränar inte hästar men kör gärna fyrhjuling och traktor, fyller vatten, kör ut höbalar, fixar donar och ser till att ordna det mesta vi önskar här på anläggningen. Till vardags jobbar Christian med något helt annat än hästar men blir mer och mer involverad i verksamheten.  

Utbildningar

  • Dipl Ridlärare 1 SIF
  • Dipl Lokaldomare SIF
  • Dipl TiH Instruktör FEIF
  • Dipl Ridledare SIF
  • Ungdomsledare
  • Domarsekreterare

Christina

Sofias mamma och barnens mormor. Jobbar till vardags som lärare inom skolan. Christina syns även i stallet som ridlärare på ridskolan och har även egen häst i stallet. 

Hanna

Sofias syster och barnens moster som ägnar sin fritid till att träna, går kurser och tävlar. Just nu tränar hon flitigt inför sin andra tävlingssäsong tillsammans med hingsten Grím. Hanna är den av oss som gillar mest att synas på tävlingsbanan och tävlar på nationell /SM nivå. Hanna undervisar sedan många år i ridskolan.

Barnen

Barnen följer mer än gärna med pappa i traktorn och på fyrhjulingen. Även stalltjänst uppskattas då främst med att plocka fram sopkvastar, grepar och hovkratsar på stallgolvet