Våren är här

25.04.2018

Varmt välkomna till mig, Sofia och annasophia.se. Jag skulle vilja säga att mitt företag är ett familjeföretag, trots att resten av min familj har "vanliga jobb". Stallet är något som engagerar, inspirerar och bjuder på en fantastisk gemenskap som jag är tacksam över att få dela med mina nära. Vi alla bidrar på bästa möjliga sätt med den tid och kunskap vi har. Som ett litet team. Ett fantastiskt team.

Detta år har vi satsat mot nya mål och drömmar. Från att ha haft en stor omfattande verksamhet som varit extremt tungjobbad har vi tillsammans skapat en ny och fantastiskt mycket bättre arbetsmiljö, köpt in många nya fina kvalitetshästar som vi själva äger, alla hästar har fått ny utrustning och vi har öppnat för möjligheter som jag länge bara drömt om.

Ridskolan har idag ca 65 elever, vi är fyra instruktörer, jag, mamma, syster och Fredrika. Vi  undervisar inte längre på "löpande band". Som mest har jag haft 130 elever. Vi har förmånen att få undervisa på helt fantastiska hästar med rena gångarter, alla välridna och flera skulle passa lika bra på tävlingsbanan som här hemma. 

Jag strävar efter att alla hästar så småningom ska få sina egna ryttare, det betyder att man som elev hos mig kan vara fodervärd. Vissa rider en dag i veckan, andra två. Som fodervärd finns också möjligheten att låna sin häst och prova på att tävla. Det är något jag känner mig så stolt och glad över, att äntligen få slussa in fler och dra mitt lilla strå till stacken för att fler ska få möjligheten att bli en del av vår sport. Som fodervärd åtar man sig också mindre uppdrag, såsom fylla höpåsar, mocka, fylla vatten till sin häst och självklart ta hand om den på allra bästa sätt. Våra hästar förtjänar det bästa.

Privatlektioner som ett komplement till ridskola är egentligen ingen stor nyhet, men en sådan viktig del. Många tränar med personlig tränare på gym, och vet hur mycket mer det ger i den vardagliga träningen som följer. Något man strävar efter i ridning är den berömda känslan som säkert många hört talas om. Känslan kan vara på olika nivå, som att känna när en häst gör halt till att få igenom en perfekt halvhalt i ökad tölt. Mitt uppdrag som instruktör är att förmedla och få mina elever att uppnå känsla. Verktyg för att förbättra sin teknik ger såsmåningom känsla. Känsla är som en reaktion på något som föregått, en händelse, förnimmelse eller upplevelse på något. Det är inte alltid så enkelt att hitta känslan, ni som rider vet att känslan inte alltid är rätt. Därför är det så viktigt att ta hjälp av en duktig instruktör som både har erfarenhet, kunskap och förmågan att förmedla. 

Ridläger varje skollov är något jag älskar att syssla med. I sommar finns två ridläger och en nyhet som några redan vet om är att alla ridläger går att få med övernattning. I sommar övernattar vi i "hönshuset" intill ridbanan som också utrustats med bastu. 

Kurser med bastu, middag, god mat och ridning är något vi inom mycket kort äntligen kan erbjuda både ridintresserade kunder men likaväl den som inte rider. 

Vi erbjuder fortfarande inackordering av privathästar och tro det eller ej, men i lilla stallet står nu tre ponnyer. Jag som aldrig skulle släppa in något annat än isisar. Det är två familjer varav en har två hästar. Det allra bästa är att dom sköter allt själva och ingen av oss islandshästägare är involverade i skötsel av hästarna i lilla stallet. Det delar dom på sinsemellan. I stora stallet (numera islandsstallet) har vi åtta privathästar inackorderade. Ibland flyttar någon och ibland tillkommer någon. Vi har där ett rullande schema på kvällsfodringar i veckorna och alla packar sina höpåsar själv. Alla dagar i veckan fodrar vi morgon och på helgerna fodrar vi både morgon och kväll. Vi har som många andra haft stora problem med att få tag på halm till ligghallarna i vinter och gissa om vi vart överlyckliga när vi äntligen fick tag på fint halm. Nu hoppas jag på en bra sommar både för växtligheten och för våra djur.

Varmt välkommen att kika runt på min nya hemsida.