Utrustning

05.07.2019

När jag lade om min verksamhet för en tid sedan ingick ny fräschare utrustning. Viss utrustning börjar bli lite till åren igen och det är dags för uppdatering.

Schabrak, sadlar och nya träns på ingång. Framöver byts lite sadlar ut som vi inte riktigt är helt nöjda med. Min dröm och mitt mål är att hästarna i verksamheten ska ha det allra senaste, sadlar som både passar OCH ger ryttaren support för optimal sits. Inte det enklaste. Ett dyrt projekt minst sagt, men en viktig del när det gäller mitt mål med verksamheten

Idag kom två helt nya schabrak som vi ska testa, oftast säljs dom i stl ponny eller full. Inget däremellan. Ponny bli för litet och full för stort. Nu har jag hittat COB vilket ser ut att passa bra. Många schabrak på marknaden är sladdriga och håller formen dåligt under ridpasset. Dvs luftkanalen och skärning för manke håller inte formen och trycker ner på ryggraden eller glider runt under sadeln. Ett bra schabrak ligger stadigt under sadeln och ska inte vara halkigt. Spännande att se om dessa är bra nog.

Mer uppdatering om träns och sadlar kommer. På ingång är bla träns från Ps of Sweden och Prestige. Just nu testar jag lite, inlägg och utvärdering senare.