Ridskolan Strömsholm

15.08.2019

Ridskolan Strömsholm är Svenska Ridsportförbundets utbildningsanläggning. En av Sveriges tre riksanläggningar. Här ges bland annat utbildningar för ridlärare, Hippologer, hästskötare och hovslagare. Lärarna på skolan har spetskompetens, här samlas eliten både vad gäller elever och lärare. 

Jag påbörjade i förrgår min kurs "Pedagogik och ridskoleverksamhet" på Strömsholm. Fantastiska lokaler, anläggning och föreläsare. Från vårt distrikt var det jag och Wicky Gren som några av er säkert känner igen från ridskolan eller som en av våra satsande tävlingsryttare i området.

Vad lär man då sig på denna utbildning? Hittills har vi haft föreläsningar om pedagogik, metoder, föreningskunskap, diskussioner och framtid. Vi studerar på 50% och har fått vår första uppgift. De flesta av oss går utbildningen i syfte att utbilda oss till Ridlärare 2 /SRL 2. Ett förkunskapsskrav för att kunna läsa denna utbildning är Ridlärare 1 (förr B-instruktör) (eller SRL 1 inom storhäst) vilket gör nivån väldigt bra. 

För min egen del är syftet med denna utbildning att såsmåningom läsa Ridlärare 2 men framförallt fördjupa mina kunskaper inom pedagogiken. Jag längtar redan tills nästa tillfälle.