Lär dig mer - helt gratis

26.09.2019

Går det att "få något gratis" i denna värld? Ja, såklart det går. Det finns massor av sätt att lyssna och läsa sig till kunskap men det kanske inte alltid är så lätt att veta vart man ska leta. Mina egna favoritlänkar:

Gångartsskolan - Landsberga Islandshästar

Lena Lennartsson är internationell FEIF domare och tillhör vårt internationella toppskikt av expertis i gångartslära. På sin hemsida har hon en gångartsskola som är baserad på korrekt fakta. Utan kunskap om hur hästen faktiskt flyttar sina "fötter" kan vi heller inte veta hur vi ska försöka få den att flytta om när det behövs. In och läs!

Ia och Denni - www.iaodenni.nu

Likt Lena är Ia och Denni motsvarigheten till expertis inom ridlära. Ett välkänt tränarpar och avlare som numera också har ett eget varumärke inom islandshästutrustning, Denni Design. Ia Lindholm är en av våra sju absolut högst utbildade ridlärarna i Sverige. Deras hemsida innehåller både månadens tips, foderråd, fråga Ia och Denni samt "tänkt och tyckt". Hemsidan är kanske inte optimalt upplagd för att lära sig från början, man får scrolla lite och läsa om lite olika delar i en inte helt sorterad ordningsföljd. 

Nattfari podcast - Johan Häggberg och Elsa Andersson

Podden i intervjuform om ridning och träning av islandshäst. Elsa intervjuar allt som oftast Johan och det finns en tydlig och lättförståelig tanke med varje avsnitts tema. Till skillnad från Ias hemsida där det är lite mer "rörigt" är detta upplagt med avsnitt steg för steg inom ridutbildningen. Elsa ställer bra frågor och Johan är tydlig och konkret när han berättar om sin träningsfilosofi utifrån sin egna gedigna kunskapsbank. Johan är både (minst!) nationell domare (uppdaterar er om exakt domarstatus senare) och liksom Ia en av dom sju ridlärarna. Johan examinerar också unghästtränare inom den Svenska utbildningen till tränare och har en gedigen meritlista både inom sport och avel. Elsa arbetar som jurist på Tomas Bodströms advokatbyrå. Det har såklart inget med podden att göra men lite rolig fakta för den som vill veta vilka man lyssnar på. 

Islandshästpodden - Islandshästpodden 

En välkänd podd där kända avlare, tävlingsryttare, veterinärer, landslagsledare och många många fler intervjuas på ett professionellt sätt. Super intressant!