En turridning som är unik?

22.02.2019

God kväll kära vänner, kunder och andra fina läsare. Jag tycker det är superkul att så många kikar in här var och varannan dag. Över 400 unika besökare nästan dagligen. Jag ska värna om det.

Jag har inte fått så mycket uträttat idag, sjukt barn plus bebis är lite meckigt ibland men varje dag behöver inte bli perfekt. Min andra hälft jobbar i helgen och vi har planerat och förberett så gott vi kunnat inför imorgon med stallpass. Mannen fodrar innan jobbet, resten löser jag på ett eller annat sätt. På söndagar är vi stall lediga när mamma och syrran sköter om morgon och kvällspass och allt däremellan. Jag ligger efter med några få mail och sms som jag ska beta av på måndag. 

Något som jag inte berättat så mycket om är vår turridning. Vi har haft ett uppehåll på turverksamheten en period och den var då uthyrd till en annan aktör. Sedan augusti är den tillbaka i vår egen regi. 

Vi ville ha en turridning som är unik, som vänder sig till små, mellan och stora sällskap, både för den som inte ridit, barn och vuxna samt riktigt ridvana. Ja, helt enkelt alla typer av ryttare precis som en klassisk turridning gör. Den skulle också vara personlig och ge speciella upplevelser som är något över det "vanliga". Hur gör man det? Vi kom fram till några viktiga punkter som vi vill ska märkas när man kommer till oss

  • lyhört och personligt bemötande
  • erbjuda varje sällskap sin egen tur
  • erbjuda ensamma ryttare egna turer (det är fantastiskt, som att rida ensam i det tempo man själv föredrar men med någon som följer med och visar vägen)
  • värdera ensamma ryttare eller små sällskap lika högt som större sällskap
  • värna om varje enskild kunds önskemål 
  • guida och hjälpa varje enskild ryttare till en speciell och unik upplevelse
  • vara tydliga och precisera vad kunden kan förvänta sig
  • Ha hästar som sköter sig och trivs med sin uppgift

För att sammanfatta detta lite så vill vi vara unika, vi vill inte boka så många som möjligt i stora grupper med ojämn erfarenhet. Det går att göra så också, många kommer delvis till Mackmyra för att det är fantastisk miljö. Men det går inte riktigt hand i hand med vad vi tror på och brinner för. Vi vill också att det ska vara lika fantastiskt för oss som rider med och guidar som för turryttaren. Alla ska trivas och känna trygghet, glädje och frihet. Varje kund är unik, precis som alla vi är unika. Vi vill sprida glädje, kunskap och mersmak och gärna få chans att träffa våra kunder igen. Vi är ingen fabrik med robotar, vi är inspiratörer som vill smitta av oss. 

Nu låter det nog lite skrytigt, jag gillar inte att skryta. Däremot vill jag dela med mig av våra tankar, kanske kan det inspirera eller hjälpa någon annan. Kanske tycker någon att vi är helknasiga men det gör inget. Vi slutar ju aldrig att lära. och viljan att bli bättre, den tar heller inte slut. 

Några saker vi jobbar på att förbättra, jo det är hästmaterialet. Det har visat sig att några hästar inte riktigt vill det vi förväntar oss att dom ska göra och trivs helt enkelt inte. Dom letar nya mattar eller hussar. Fantastiska trotjänare men som skulle må bättre av att få flyga ur sina bon här. Inte heller ha eksemhästar, det ser inte bra ut och skulle kunna skapa osäkerhet kring hästhållning, oavsett hur vi sliter i bakgrunden för att dom ska må bra så kan ett sår i manen eller en avskalad man se fruktansvärd ut. Dessutom är det jobbigt för dessa hästar att gå turer på somrarna när insekterna är som värst, dom vill klia sig, och stanna och fota mitt under turen kan sluta i förskräckelse. Det är inte hästvänligt. Dessutom äter det lite för mycket tid och tiden är så dyrbar så ni anar inte när man håller på med hästar :) Jag har säkert glömt massor, men då skulle detta bli en hel bok, men som ni ser så har vi också saker att fila på och göra bättre. Vi är inte bäst, vi har bara en väldigt stark vilja att alltid bli lite bättre. 

Kom gärna till oss och testa själv, det är egentligen inte vi som ska marknadsföra oss, den viktigaste marknadsföringen är en nöjd kund. När man ringer svarar Veronica som är helt outstandning på att ta hand om var och ens önskemål, förväntningar och fullfölja detta. 

Fortsätt maila tips på vad ni vill läsa om. Jag har inte slut på egna idéer men jag blir så glad när någon hör av sig. Och kritik, bra som mindre bra. Vi tar åt oss! 

Nu ska jag kila in till min sjuka lilla plutt och försöka lura i honom lite vätska.