Clinic 31/5 - syftet med markarbete

21.05.2019

Fredag 31/5 håller jag en clinic där jag kommer att arbeta praktiskt med en häst för att inspirera till alternativa träningsmetoder som direkt kan kopplas till exakt samma system som vi använder när vi rider. Det finns många typer av träning från marken, det kan vara allt från att lastträna, öva hästen på att gå över presenningar, miljöträning, frihetsdressyr till olika konster. 

Eftersom jag gillar teknik, övningar som är användbara i det system min ridning och undervisning bygger på och göra det så lättförstått som möjligt för hästen kommer jag att visa en teknik som bygger på ett grundläggande ledarskap. Samma oavsett om man ska hämta sin häst från hagen, lasta, miljöerna etc. 

Jag kommer att visa hur man med träns, (och sadel) om man vill, kan arbeta med samma övningar som vi gör från hästryggen fast från marken. Det mest fantastiska är att detta är ett av dom allra bästa sätten för oss som ryttare att lära oss använda vårt kroppsspråk på olika sätt, se vad hästen gör, hur det ska se ut när det är rätt och när det är fel. Det blir också väldigt tydligt VARFÖR vi gör saker och ting. Tekniker för att rätta till fel som sedan går att konvertera väldigt enkelt till ryggen. Och precis som från hästryggen, utveckla teknik och känsla desto mer vi övar. Mindre signaler, tydligare kroppsspråk och en häst som blir mer signalkänslig och uppmärksam. 

Helt enkelt ett väldigt bra komplement för er som rider för mig. (och för andra)

Schema för kvällen

31/5

16.30 Ridgrupp 1 (ridning endast två ekipage tsm)

17.15 Ridgrupp 2

18.00 Ridgrupp 3

19.00 Middag (catering exotisk planka) samt bubbel i vår stuga intill stora paddocken

20.00-21.00 Clinic lilla paddocken

21.00-22.30 Mingel, bastu, ostbricka och hästprat

Alla är välkomna! Det finns både teoriplatser och ridplatser. Kika in för priser i hippocrates.